+30 2842501490
  Δευ - Κυρ: 8:00 - 16:00

  Μύρτος - Παραλία Μύρτος

  Ο οικισμός

  Ο Μύρτος είναι ένα από τα στολίδια της Κρήτης, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στην νοτιοανατολική Κρήτη, κοντά στην Ιεράπετρα στο Νομό Λασιθίου. Ο Μύρτος μαζί με 4 άλλους οικισμούς της περιοχής αποτελούν δημοτικό διαμέρισμα με έδρα τον Μύρτο, που έχει πληθυσμό περίπου 500 κατοίκους (απογραφή 2001). Οι περισσότεροι κάτοικοι εδώ ασχολούνται με τη γεωργία, κάτι που φαίνεται εύκολα από τα πολλά θερμοκήπια στην περιοχή.

  Το καλοκαίρι αρκετοί τουρίστες επισκέπτονται το Μύρτο και εδώ θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ – μπαρ, σουπερμάρκετ και βενζινάδικο. Δεν υπάρχει όμως φαρμακείο, τράπεζα η μηχάνημα αναλήψεων (ΑΤΜ), αλλά η Ιεράπετρα δεν είναι μακριά και εκεί θα βρείτε τα πάντα. Στην Ιεράπετρα μπορείτε να πάτε είτε με το αυτοκίνητο σας είτε με το λεωφορείο που περνά κάθε 2 ώρες.

  Η παραλία στο Μύρτο

  Ο Μύρτος έχει μία από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής με σταχτιά άμμο και πεντακάθαρα νερά που αξίζει να βουτήξετε και να απολαύσετε τη γαλάζια θάλασσα. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως η περιοχή δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια και τους δυνατούς βοριάδες που θα συναντήσετε σε πολλές παραλίες στη νότια Κρήτη, όπως στις παραλίες κοντά στην Ιεράπετρα.

  Η κεντρική παραλία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τις ταβέρνες και τα καφέ στον Μύρτο, και επεκτείνεται προς τα δυτικά, όπου το πλάτος της είναι μεγαλύτερο. Αν συνεχίσετε ακόμα πιο δυτικά θα βρείτε παραλίες που μπορείτε να κατασκηνώσετε, ενώ θαυμάσια είναι η παραλία στον οικισμό Τέρτσα (4 χιλιόμετρα). Προς τα ανατολικά υπάρχει παραλία με χοντρά βότσαλα και λίγα αρμυρίκια παράλληλα με το δρόμο προς Ιεράπετρα. Αν έρθετε εδώ θα είστε μάλλον μόνοι σας, γιατί όλοι προτιμούν την πολύ καλύτερη παραλία του Μύρτου.

  Φωτογραφίες