+30 2842501490
  Δευ - Κυρ: 8:00 - 16:00

  Μακρύ Γιαλός (Ιεράπετρα)

  Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας και 33 νοτίως της Σητείας πάνω στον νότιο οδικό άξονα Σητείας-Ιεράπετρας.

  Είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο στο Λυβικό πέλαγος, κοντά στο χωριό Ανάληψη. Ο Μακρύ Γιαλός ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, αλλά τώρα πια έχει γίνει ένα πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο εξαιτίας και της ζεστής τοπικής φιλοξενίας. Το χωριό διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και είναι ιδανικό γι' αυτούς που αναζητούν ησυχία και γραφικότητα στις διακοπές τους.

  Το όνομα Μακρύ Γιαλός προέρχεται από την μεγάλη αμμώδη παραλία που υπάρχει εκεί. Τα κρυστάλλινα και ρηχά νερά της οποίας είναι ιδανικά για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

  Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές ταβέρνες για όλα τα γούστα, ενώ το λιμανάκι παραμένει το πιο γραφικό κομμάτι του χωριού. Από αυτό το λιμάνι υπάρχει πλοιάριο το οποίο κάθε πρωί μεταφέρει επισκέπτες στο πανέμορφο Κουφονήσι και επιστρέφει το απόγευμα. Ο Μακρύ Γιαλός έχει πολλά μαγαζιά, ταβέρνες, θαλάσσια σπορ και προσελκύει επισκέπτες όλων των ηλικιών.

  Από τον Μακρύ Γιαλό μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Μοναστήρι του Καψά.

  Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως μια Μινωϊκή έπαυλη καθώς και μια έπαυλη Ρωμαϊκής περιόδου.

  Αλλα τουριστικά θέρετρα στην ίδια περιοχή είναι ο Κουτσουράς, ο Μαύρος Κόλυμπος και τα Αχλιά.

  Φωτογραφίες