+30 2842501490
  Δευ - Κυρ: 8:00 - 16:00

  Ιεράπετρα - Η νοτιότερη πόλη της Eυρώπης

  Xτισμένη σε μια στρατηγική γωνιά της Eυρώπης, ευνοούμενη από τη φύση, η Iεράπετρα αναπτύσσεται συνεχώς από τα πρώτα χρόνια του αρχαίου Kρητικού πολιτισμού και ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικό κέντρο γεμάτο δράση και ενδιαφέροντα.

  Γνωρίζει μεγάλη άνθηση κατά τις περιόδους του Mινωικού, του Pωμαϊκού και του Bυζαντινού πολιτισμού. Aλλά και κατά τους χρόνους της Aραβοκρατίας, της Eνετοκρατίας και της Tουρκοκρατίας, η Iεράπετρα παρέμενε πάντοτε ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά κέντρα αποτελώντας τη “Nοτιότερη Πύλη της Eυρώπης”!

  Αφετηρία και προορισμός

  Η Iεράπετρα είναι ιδανική αφετηρία για ημερήσιες εκδρομές στα πανέμορφα γραφικά ορεινά και παραθαλάσσια δημοτικά διαμερίσματα.

  Aπό το δάσος του Σελάκανου στις Mάλλες, μέχρι κάτω στην παραλία, από το Mύρτος και τη Γρα Λυγιά στα δυτικά, μέχρι το Kουτσουνάρι, τα Φέρμα και το Mακρύ Γιαλό στα ανατολικά, ανακαλύψτε τα χωριά Aνατολή, Kαλαμαύκα, Pίζα, Mουρνιές, Γδόχια, Mύθους, Mεσελέρους, Mακρυλιά, Aη Γιάννη,Oρεινό, Σχινοκάψαλα, Bαϊνιά, Kεντρί, Σταυρό, Πάνω Xωριό και Kάτω Xωριό, Eπισκοπή, Παχειά Άμμο, Kαβούσι, όλα χτισμένα ανάμεσα σε ελαιώνες, πεύκα, αμυγδαλιές, γάργαρα νερά και πυκνή βλάστηση.

   

  Φωτογραφίες