+30 2842501490
  Δευ - Κυρ: 8:00 - 16:00

  Βάι

  Η παραλία στο Βάι είναι αμμώδης με χρυσή ψιλή άμμο και βότσαλα στο βόρειο άκρο της. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο παρκινγκ που βρίσκεται πίσω από το δάσος, και το οποίο κοστίζει 2,5 ευρώ (τιμές του 2009).

  Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το παρκινγκ και είναι περιφραγμένη, όπως και το δάσος, σε μια προσπάθεια να προστατευτεί η περιοχή. Είναι πλήρως οργανωμένη και έχει ξαπλώστρες, ψάθινες ομπρέλες, και ξύλινα μονοπατάκια για να περπατά κανείς με άνεση στην παραλία. Η ενοικίαση ομπρέλας και ξαπλώστρας κοστίζει 6 ευρώ, αλλά οι φοίνικες προσφέρουν δωρεάν σκιά σε όποιον προλάβει να απλώσει την πετσέτα του από κάτω.

  Φυσικά ένα τόσο δημοφιλές μέρος όπως το Βάι, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Οσοι το επισκεφτείτε τον Ιούλιο και Αύγουστο θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για την κοσμοπλημμύρα που θα συναντήσετε. Αντίθετα, όσοι επισκεφτούν την περιοχή στην αρχή ή στο τέλος της τουριστικής σεζόν θα ευχαριστηθούν και το τοπίο και τη θάλασσα περισσότερο.

  Στο πλάι της παραλίας, προς τα σκαλάκια που οδηγούν στο παρατηρητήριο, βρίσκεται ένα εστιατόριο και μια καφετέρια με καρέκλες και τραπεζάκια μέσα ένα όμορφο πλάτωμα ανάμεσα στους φοίνικες.

  Η καφετέρια είναι η μοναδική που λειτουργεί κοντά στην παραλία και, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά έχει μονοπώλιο, οι τιμές είναι φυσιολογικές για την Κρήτη. Στην παραλία υπάρχουν επίσης τουαλέτες καθώς και εγκαταστάσεις για εξωτερικά ντους, αν θέλει κάποιος να ξεπλύνει το αλάτι από τη θάλασσα.

  Στο Βάι υπάρχει η δυνατότητα να κάνει κανείς θαλάσσια σπορ, όπως μπανάνα, τζετ σκι, wakeboard και άλλα.

  Αν έχετε διάθεση να περπατήσετε λίγο, μπορείτε να ανεβείτε τα σκαλάκια στο πλάι της παραλίας και να πάτε στο παρατηρητήριο, από όπου μπορείτε να έχετε πανοραμική θέα σε ολόκληρη την περιοχή και το όμορφο φοινικόδασος του Βάι. Από το παρατηρητήριο μπορείτε να βγάλετε καταπληκτικές φωτογραφίες, αλλά και να δείτε τη μικρή γειτονική παραλία που βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών πεζοπορίας βόρεια από το Βάι.

  Αν αποφασίσετε να περπατήσετε μέσα στο φοινικόδασος θα δείτε - αν είστε τυχεροί - μια μικρή λιμνούλα που σχηματίζεται από τα νερά της βροχής ανάμεσα στους φοίνικες. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο συχνό στις αρχές του καλοκαιριού ή το Σεπτέμβρη.

  Φωτογραφίες